Free Lines Arrow -->

2017. augusztus 31., csütörtök

1 évad - 2 rész


A szívem rohamos zakatolását éreztem a mellkasomban, mintha ki akarna szakadni a testemből. 
Lassan óvatosan vissza sétáltam az ajtóm felé, végül lenyomtam a kilincset és fokozatosan kinyitottam a szobám bejáratát. Üresen állt, az alak eltűnt onnan, én pedig fellélegeztem. Kiskoromban gyakorta voltak képzelgéseim, anyukám mindig azt mondta, hogy ha erősen koncentrálok, akkor a jó dolgokat vonzom be, és nem lesz félni valóm. Most nincs itt, hogy biztasson, lassan 2 éve annak, hogy itt hagyott engem apukámmal. Aki azóta szőrnyű ember lett és teljesen fordulatot vett az élete. Megbízható és kedves  illetőnek ismertem kiskoromban, mostanra hazug, csaló, és a gyilkos családtag szerepkört tölti be. Napokra eltűnik és csak egy cetlit hagy az ajtó belső felén, meg pénzt a konyha asztalon. 

- Elenna! - Egy ismerős férfihang üti meg a fülemet. Ez csakis Adam lehet. 
- Mindjárt megyek egy perc! - kiálltok vissza. 
- Van 30 másodperced! Vagy felmászok az erkélyeden. - Folytatja. 
- Maradj már! - Rivallok rá mérgesen. 
- 20...- Kezd el számolni. 
- Megyek! Az istenit már! - Rohanok le a lépcsőn. 
- Még volt 10 másodperced. - Mondja mosolyogva miközben kinyitom az ajtót. 
- Én is örülök neked. - Bokszolok bele a vállába játékosan, mire ő magához húzz és szájon csókol üdvözlés gyanánt."1 évvel ezelőtt "


- Mi bajod van velem? - üvöltöm egyenesen az arcába. 
- Semmi. Az egész személyed irritál. Ahogyan kinézel, ahogyan lépsz. Ahogyan beszélsz. A hangod. Ahogy lóbálod a hajad. És még tudod mi? Amikor az orrod nyergéhez hozzá érsz, amikor ideges vagy. De legjobban az idegesít, hogy nem szeretsz! - kiabálja a szavakat a levegőbe. 
- Mi? - kérdezek vissza remegő hanggal. 
- Jól halottad. Cseszd meg! -  lepi el a düh és elindul az ajtó felé.
- Adam! - kiáltom a nevét. 
- Tudom! Te mást szeretsz! Ne is folytasd. De várj, ezt akkor is megkell tennem. - a hangszíne pedig lejjebb csillapodik. Megfordul és elindul lassan felém, majd megáll előttem és két kézre fogja az arcomat. Mire észbe kaptam volna, hogy mire készül már a szánk össze ért és a nyelve táncra hívta az enyémet. A lassan csókunk vad heves csókcsatába vezetett. A vágy pedig utat követelt magának, lelassult körülöttünk a levegő, csak őt érzékeltem a külvilágból. Abban a pillanatban a folytatás is végbe mehetett volna, ha nem kezdek el megint hallucinálni és Adam-nek a hátából kiálló fehér csontos  szárnyakat  érzékelni. 

"Napjainkban"


- Miért jöttél? - kérdeztem kíváncsian. 
- El is mehetek, ha zavarok? - A drámai hatás kedvéért, szomorú tekintettel nézett rám közben. 
- Talán most megengedem, hogy maradj, ha már idáig eljöttél. - Húztam kézen fogva befelé a házba.
- Kösz. - nevette el magát. - Apud? - kérdezte miközben helyet foglal a kanapén.
- Szokásos! Egy hét múlva jön. - válaszoltam miközben a hűtőben kotorásztam.
- Éhes vagy? - kérdezi mosolyogva. 
- Aham. Nem rendelünk pizzát? - kérdezem kiskutya szemekkel. 
- Felőlem. De nem akarok hülye Vega pizzát enni! - panaszkodik. 
- Jó akkor majd, kettőt rendelünk vagy egy nagyot, és feles feltéttel. - gondolkozok hangosan. 
- Nekem mindegy, kincsem. - kacsint egyet. 
- Mindjárt jövök, elszaladok gyorsan a mosdóba. Addig légyszi bekapcsolsz valami jó filmet? - kérdeztem hangosan miközben a fürdőszoba felé rohanok. 
- Aha. De akkor horror lesz. Szeretlek - kiállt vissza határozottan. 
Mi ez a horror mánia a fiúnál?! Ha egy lány tetszik nekik és filmezni akarnak, akkor mindig a hülye horror, remélve, hogy a lány megijed, és majd jön a daliás herceg, aki megvédi. Csak arra nem gondolhatnak, hogy mi van, ha ők ijednek meg hamarabb. A fürdőbe érve, levettem a polcról a gyógyszeremet, ami a "képzelgéseimre" kaptam és bevettem kettő kapszulát. Majd a tükörbe néztem: Minden rendben lesz Elena! Ettől minden rendbe jön!- mondogattam magamnak biztatásként. Adam tud a képzelgéseimről, de a gyógyszeres kezelésekről nem meséltem neki. 
Vissza sétáltam a nappaliba, Adam a kanapén ülne nézni a filmet és közben chipset evet. Annyira belemélyedt a képernyőbe, hogy csak pár perc elteltével érzékelte, hogy melle ülök. 
Ahogyan a filmet néztük, kint elkezdett sötétedni. Kinéztem az ablakon és egy sötét alakot láttam. Ijedtemben felsíkoltottam, mire Adam kérdőn nézet rám. 
- Ott?! Te is látod?! - kérdeztem az ablak felé mutogatva. Adam nem szólt semmit csak bólintott. 
- Maradj itt. Majd én megnézem, hogy mi az. - szólalt meg hirtelen és elindult kifelé az ajtón. 
- És  a pizza? - kérdezem szomorúan.
- Nem rendeltél? - Nézz rám kérdőn 
- Öhm. Elfelejtettem. - Válaszoltam.
- Akkor ez sem a pizzafutár lesz. - Viccelődőt, és közben kisétált az ajtón.
Vártam pár percet, remélve, hogy Adam vissza jön. Aggodalom lett úrrá rajtam és elindultam utána. Ahogy kiléptem az ajtón a hideg levegő végig futott egész testemen. 

-  Adam? - kiáltottam, remélve, hogy meghalja. De nem kaptam választ.
Elővettem a mobilómat, és hívni kezdtem a telefonszámát. Harmadik csengetésre felvette.
- Óriáskerék. - Csak egy szó, de biztosra tudtam, hogy ez az ő szályából hangzót el. Neki iramodtam az említett hely irányába, de időközben lemerült a telefonom. Egy cél lebegett előttem minél hamarabb oda érni. 

Olyan sebesen rohantam előre, hogy észre sem vettem merre haladok. Körbe pillantottam, hogy felmérjem a földrajzi helyzetemet, de mindig is rossz voltam a tájékozódásban, pláne hogy minden épület új volt nekem. A telefonom pedig lemerülve pihen a zsebem mélyén, az utcán meg egy árva lélek sincs. Szemben szemügyre vettem, egy bárt, ami nyitva volt. Fáztam és muszály volt feltöltenem a telefonom akkumlátorját ezért elindultam a főbejárat felé. 


2017. augusztus 29., kedd

1. évad - 1. rész
Létezik egy hely. A tudósok nem ismerik el a létezését, a hívő emberek purgatóriumnak nevezik. A területe a Föld nagyságával megegyező. Tele van sötét teremtményekkel, a létszámuk pedig ismeretlen. Démonok, Lidércek, Bestiák. A sikátorok legsötétebb helyeiken szórakoznak és vért ontanak csupán élvezetből. Ha valami izgalomra vágysz, itt megtalálsz bármit, de az ára a lelked. Sokan nem tudnak ezekről a helyekről, és mire észre vennék, hogy valami nem jó, addigra már késő letértek az ősvényről, és az előadás véget ért.  


"Pár évvel ezelőtt" 


Adam egy papírcetlit dobott felém én pedig elkaptam.
"Te is látod?" Ez volt ráírva a lapra. Felé fordultam és kérdőn néztem rá, jelezve, hogy nem értem miről beszél.  Válaszként egy szemforgatást kaptam és mutatta, hogy adjam oda, Matthew-nak a lapot. Nem akartam felhívni magamra a tanár figyelmét, ezért szó nélkül oda dobtam a papírgalacsint, ami a fején ért célba. Adam pedig minden erején azon volt, hogy ne röhögje el magát. A papírt elolvasva Matthew bólintott egyet a barátja felé és némán előre nézett. Gondolattól vezérelve elkezdtem nyilakat rajzolni, a tanóra végére egy szimbólumnak tűnő rajznak sikeredett. Rossznak találtam ezért össze gyűrtem és kiakartam dobni a szemetesbe, de Adam hangos kiáltása félbe szakított. 

- Add azt ide. - tépte ki a kezeimből.
- Mi-ért? - kérdeztem. 
- Ezt miért rajzoltad? - kérdezte idegesen, a rajzott nézve. 
- Nem tudom. - megvontam a vállam. 
- Mi a helyzet? - jött oda Matthew is. 
- Ez a rajz ismerős? - nyomta a kezébe a rajzomat Adam. 
- Nem ez van a pincétekben? - kérdezett vissza értettlenül Matthew. 
- De. - egy rövid tömör válasz. - Ezt el kell égetned. 
- Miért nekem? - néztem értettlenül. 
- Mert te engedted ki. - suttogta halkan.
- Kit? - néztem rá nevetve. Komoly tekintett kaptam válaszul és egy szemforgatást, majd lassan némán elsétáltak haza felé. Nagyon megrémültek a rajzomat látván, pedig ez csak egy firka. Nem foglalkoztam a mondandójukkal miszerint el kell "égetnem" a lapot, csak kidobtam összegyűrve a kukába, a többi szemét mellé. 

" Napjainkban"

Egy sötét alakot vettem észre az ágyam szélén ülve. Tekintetett felém emelte és mélyen a szemembe nézett, kék szemei, sötété változtak félelem lepte el egész testem, mintha lelkimig  látna velük. A ruhája fekete volt, akár csak a haja színe, a bőre pedig hófehér. Tudtam mi ő egy "démon". Álmai kísértője, az alaktalan hangok tulajdonosa, amiket csak én hallok. 

- Üdvözlettem. Succor-Beloth vagyok, de hívhatsz Beloth-nak. - szólalt meg rekedt mély hangján. 

Nem akartam, sehogy sem nevezni, arra vágytam bár eltűnne innen, minél hamarabb. 

- Jó. Barátkozni jöttem. Leszünk barátok? - kérdezte nyugodt hangon mosolyogva.


Én kérdőn néztem rá, szótlanul elkezdtem lassan hátrálni, míg a falba nem ütköztem, abban a pillanatban becsapódott előttem a szobám ajtaja és ez volt felfestve rá: " TE IS LÁTTOD?" 


2017. augusztus 24., csütörtök

Szereplők
Sziasztok! 

A történet előre haladásával, mindig lesznek újabb és újabb szereplők.
Ezért folyamatosan fogom, majd párhúzamosan bőviteni ezt  a  bejegyzést részt. 

puszi xoxo.

"Elena Hathaway"                                                                                                   "Adam Ordway"
             "Matthew Wolsey"
"Succor - Beloth"